Jeudi

2014-01-30 ¤ 14:56:43
 
 
Paris är grått. Känner mig feverish och har huvudvärk (--> tidigt blogginlägg då jag åkte hem). Men livet är ändå alldeles alldeles underbart. Dagarna flyter på och en ny vardag har börjat uppstå. En vardag i Paris. Något jag så länge suktat efter. Nu har jag det och det går inte att sätta ord på hur det känns.
Man lever i ett främmande land. Pratar sitt modersmål halva dagen och ett totalt främmande språk andra halvan av dagen. På väg till skolan blir man utstirrad. På vägen hem åker man fel. Ändå är man så sjukt jävla lycklig och går tack vare det upp till frukostbordet varje dag trots att det är hur svårt som helst att prata franska 06.30 på morgonen. De säger att pengar gör en lycklig. Fuck pengar. Jag har Paris!
 
Dagens kulturkrock:
¤ Parisarna fullkomligt älskar sparkcyklar. De åker överallt på dem! Även vuxna!
 
¤ Eila

10 dagar senare...

2014-01-29 ¤ 21:06:00
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ett inlägg dedikerat åt fransk mat (bortse från kanelbullen och de goda svenska grejjerna som mamma och pappa skickat [sista bilden]). Pardon mina mobilbilder men orkar inte släpa systemkameran var dag.
 
Dagens kulturkrockar:
¤ Man äter baguette till varje måltid (trots att man har potatis/ andra kolhydrater).
¤ Att gå till skolan från kl. 8- kl. 18 är inte konstigt.
¤ Man äter kvällsmat i följande ordning: förrätt (+baguette), huvudrätt (+baguette), sallad (+baguette), ost (+baguette) och ev. frukt/ annan efterrätt. Notera salladen efter varmrätten (och självklart baguetten).
¤ 16- åringarna har en hel vecka bestående av 2-3 prov om dagen (som alla varar 2-4 timmar). De går igenom alla ämnen de läser.
 
¤ Eila

#bortglömda mobilbilder

2014-01-27 ¤ 20:42:00
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
¤ Eila

Fredag i Paris

2014-01-25 ¤ 18:18:34
 
 
 
 
 
 
 
 
Promenixade till skolan med Majs. Gick vilse. Fick en vattenballong kastad efter mig. Var på välkomstmiddag. Drack en cosmo på Frog Bar med Majs och några helårselever. Såg la tour eiffel i mörkret. Fina grajjor.
 
¤ Eila

#JOUR 4

2014-01-23 ¤ 22:04:59
 
St. Dominique.
 
 
Hängde i Amelie's (Amelie von Montmarte) kvarter.
 
Gick i en ändlös trappa.
 
2ndhand- shopping med bästa Klara.
 

¤ Eila

#JOUR 3

2014-01-22 ¤ 19:39:28
 
 
Hela Parregänget från Lund: Klara, Ayla, Anthon, Tova, Micaela, Maja, Emilia, Maria och Johanna.
 
Jardin de Tuileries.
 
Jardin de Tuileries.
 
Louvren.
 
Dagen har bestått av kallt väder, regn och massa vandrande i Paris. Dagens stopp:
Jardin de Tuileries+ Place de la Concorde.
Louvren.
Hôtel de ville.
Ile de Puteaux.
Började klockan nio och slutade klockan fem. Vanligtvis kommer jag gå från 8.15 till 18.00 på onsdagar så det var rätt skönt. Dagen avslutades med en promenix med Majsen, trevligt trevligt! Så fort vi ätit ska jag kasta mig i sängen framför serier med massa godis.. efter denna dagen är det välbehövligt!
 
¤ Eila

Tu as passé une bonne journée?

2014-01-21 ¤ 22:28:34
 
 
Jag har haft en bra dag! Har pratat franska och känner mig redan ganska hemma. Tillräckligt hemma för att glömma mobilen och kameran på rummet. Ohwell. Bilden är tagen av Maria.
 
Har idag haft lektioner och ett "språkprov". Efter detta släpptes vi lös av BMT. Donc (typ så) vi har besökt Arche de la Défense, gått längs Champs Elysées och till slut sett Place de la Concorde. Vi har även strollat runt på det stora köpcentret vid La Défense. Jag har köpt handsprit, mûsli, hasselnötter, jordnötter och grovt bröd. Min mage kommer vara väldigt glad imorgon. Höll på att skita på mig på vägen hem eftersom att jag inte visste vad mitt stopp hette; jag tackar gud för McDonalds bredvid som leads the way. 
 
Dagens kulturkrock:
Du blir serverad mat vid matbordet (och det är inga små portioner kan jag lova).
 
Imorgon åker kameran med!
 
¤ Eila

#JOUR 1

2014-01-20 ¤ 18:21:52
 
 
 
 
BMT gick i 120 och jag försökte dokumentera samtidigt.
 
 
Kom hem till ett tomt hus, mina känslor ↑.
 
Eget te + vattenkokare på rummet!
 
Huvudet är helt slutkört av alla nya intryck. Kom hem till ett tomt hus. Aj, aj, lite jobbigt. Kändes bättre när VM (värdmamma) och VS (värdsyrra) kom hem. Pratade lite franska innan jag satte mig vid Skype. Dagen har bestått av rundvandringar, metrokortsfix, mobilfix och mer rundvandringar.
 
Dagens kulturkrockar:
Jag är längst i min familj.
Frukosten bestod av vitt bröd med nutella/ sylt eller chokladflingor.
De äter yoghurt till efterrätt (sket i det och joinkade en till frukost).
Vuxna tilltalas med ni.
Trerätters till lunch.
 
Måste säga att jag har en mycket fin familj. Det första VM frågade när hon såg mig var om jag ville ha något att äta (me like!). Har en egen vattenkokare och tepåsar nere på mitt rum, lyx! Middagen serveras klockan 8 här. Ska strax fråga om jag kan hjälpa till och försöka snylta till mig en bättre frukost kommande dagar. Försökte just starta min franska mobil. Trycker frenetiskt på startknappen och inser att jag glömt sätta i batteriet. Tja, allt förändras inte bara för att man åker utomlands...
 
¤ Eila

HEJ PARIS

2014-01-19 ¤ 22:36:00
 
 
Parisgänget; Ayla, Tova, Anthon, Maria, Johanna, Emilia, Klara (Maja och Micaela på toa, jag bakom kameran).
 
 
Vi är äntligen framme. Har packat upp. Ätit fransk middag. Pratat franska. Viktigast av allt; jag lever! Nya äventyr väntar redan imorgonbitti, t.ex. att våga gå upp från källaren och äta frukost med familjen. Jävla ilandsproblem...
 
Dagens kulturkrockar:
¤ De har skor på sig inomhus.
¤ Det är viktigare att ha vantar på sig än hjälm när man åker skridskor; utan vantar får man inte gå ut på isen!
 
¤ Eila

Hejdå Sverige

2014-01-16 ¤ 18:48:38
 
 
Börjar sakta men säkert säga hejdå. Inser mer och mer att jag efter två års väntan äntligen kommer dit jag vill. Det spritter i hela kroppen. Om två och en halv dag åker jag till baguetternas land. Och jag kommer inte hem på fem månader. Vad kommer jag sakna mest? Jo:
 
Att hjälpa min syster baka kladdkaka klockan nio på kvällen för hon är extremt sugen på choklad. Mina konstiga och underbara vänner. Fredagsjobbet på pizzerian. Dansa med min tvilling [ ;) ;) ]. Att somna i mammas famn i soffan. Tidiga lördagsmorgnar på Esplanaden. Reta pappa över hans kristianstadska. Falafeln på JallaJalla. Att boxas med broren min. Höra mormor och morfars finfina skånska. Alltalltallt som är så bra men ingenting i jämförelse med ett halvår i Paris.
 
¤ Eila

Seven days

2014-01-12 ¤ 15:19:34
 
Känslan när resväskan inte går igen.
 
 
Efter en provpackning (innehållande stampande på resväskan) inser jag att det nödvändigaste kommer få plats (efter lite stampning). Nu blir det en veckas användning av de fulaste/ mest avslöjande kläderna man har. Katolsk skola= inga synliga bh- band, urringningar eller kläder som visar hud ovanför knäna. Vad fan har jag gett mig in på?
 
¤ Eila

Lanzarote pt. 2

2014-01-08 ¤ 10:57:00
 
Slänger in ett gäng bilder från Lanzarote. Kan behövas lite glädje första skoldagen.
 
Råkade faktiskt sätta mig på kaktusen. Aj.
 
Mamma och jag.
 
 
Jag och pappa.
 
 Bästa bilden som sammanfattar semestern på bästa möjliga sätt.. 

¤ Eila

Lanzarote pt. 1

2014-01-07 ¤ 15:55:19
 
 
 
 
 
 
 
Roligaste delen med semestern var att gå en kurs i vindsurfing. Skulle gått en lektion till men blev smittad av nån sjukling på planet på väg dit så vilade istället. Om ni någon gång får chansen att prova rekommenderar jag det starkt; det var verkligen något av det roligaste jag gjort!
 
¤ Eila

En vecka på Lanzarote

2014-01-05 ¤ 20:22:13
 
 
Efter besvikelse över windows moviemaker lyckades jag till slut klippa ihop veckan på Lanzarote till en hyfsad liten film. Moviemaker sorterade bort en del av de bästa klippen och hade inte alls de funktioner jag väntade mig. Nåväl, efter en lång bortförklaring om att filmen inte är vidare bra kan jag bara säga kolla och njut. Jag längtar redan tillbaka när jag ser den!
 
¤ Eila

Nyårsafton!

2014-01-03 ¤ 22:51:00
 
Syrran, Papi och Mami.
 
 
Blir en försenad gott nytt år- hälsning! Den tjugosjunde december tvåtusentretton flydde jag och familjen Sverige för sju nätter. Spenderade nyårsafton med min familj, massa mat och fulla (väldigt högljudda) engelsmän. Spanskt nyår är minst sagt speciellt. Men vi hade det fint och annorlunda. Gillade det starkt. Fräknar och solkyssta kinder i december är inte helt fel.
 
¤ Eila

RSS 2.0