Mitt juniparis pt.2

2013-11-28 ¤ 13:08:00
 
 
 
 
 
Bilder som får mig att längta lite extra en fin dag som denna.
 
¤ Eila

Parisångest och krullar i håret.

2013-11-26 ¤ 21:03:00
 
 
 
Permanentade håret igår. Det är en katastrof just nu men imorgon får jag tvätta det och då jäklar ska jag få det som jag vill. Dansar och sjunger återigen i köksfönstret, dålig vana det här.
 
 
Imorgon vankas franskaprov och mitt bästa tips på prov och vardagspepp är låten ovan ↑. 54 dagar kvar tills vi åker och jag börjar tvivla allt mer på att jag ska klara mig i Paris med den lilla franskan jag kan. Nåväl, har ni tips på hur man kan dämpa nervositeten eller vem som kan dämpa min nervositet kan ni få kasta in en kommentar. Tyvärr är det enda som är smokin' hot och väntar på mig just nu en kopp med te.
 
¤ Eila

17 år (pt. 2)!

2013-11-24 ¤ 12:02:00
 
 
Ett år äldre och efter att ha ätit upp chokladen ett par hundra gram tyngre. Har fått många fina presenter i år. Spotify premium, en bok, en klocka, en dagbok, pennor, en grym tesil i form av en flytande blomma (tack Cajsa!!!), en halsduk, strumpor, naturgodis, dumlekolor, belgiska chokladpraliner och en massa fina kuvert med bra innehåll if you know what I mean.
 
 
Måste nog ha världens finaste och gulligaste chef som överraskar med chokladpraliner. Vad man inte ser är att det är två lager där inne, helt otroligt! Känner mig tacksam och smått hög på socker efter alla festligheter denna vecka. Det är kul att fylla år men det räcker gott och väl att göra det en gång per år. Tack alla ni fina!
 
¤ Eila

17 år (pt. 1)!

2013-11-24 ¤ 11:35:00
 
 
 
 
Vi var lediga på min födelsedag så vi hade brunch hos Emilia. Vad åt vi? Jo; äggröra, bacon, mackor, skinka, ost, gurka, paprika, amerikanska pannkakor, nutella, grädde, sylt, äppelpaj, brownies, chokladkaka, chokladbiskvier, ananaspaj, frukt...ni förstår att magsäcken var på väg att spricka. Det var ett grymt firande med härliga personer! Tack alla ni som kom och tack Emilia för att du anordnade det ♡.
 
¤ Eila

Chokladbiskvier

2013-11-21 ¤ 10:00:00
 
Sugen på chokladbiskvier? Här kommer det steg för steg! (Älskar mina lediga dagar). Du bör inte påbörja detta om du är stressad då det tar ett par timmar. Ursäkta dålig bildkvalité men det var en hemskt mörk dag.
 
 
Skålla och skala 100 gram mandel. Låt torka. Nästa moment; vaniljkräm; kan ni hoppa över men då får ni se till att ha marsansås hemma. Jag tror personligen att det blir hundra gånger godare med hemmakokt vaniljkräm så har aldrig provat med marsansås. Ska de va så ska de va!
 
 
Vispa 4 äggulor (SPARA ÄGGVITOR TILL BISKVIKAKAN!) med 1/2 dl maizena och 1/2 dl socker tills det blir vitt och pösigt. 
 
 
Skrapa ur en halv vaniljstång. Kok upp kärnor och stjälken med 2 1/2 dl mjölk.
 
 
Blanda med den vita pösiga skiten.
 
 
Tillbaka i kastrullen → värm upp till en tjock kräm (OBS: går snabbt!). Blanda ner 2 msk smör (jag föredrar äkta smör). Lägg upp i en skål och spara i kylen.
 
 
Nu borde mandeln vara torr så nu ska den malas. Blanda med två äggvitor och 1 1/2 dl socker (jag brukar ta lite mindre socker, ta på känn). Klicka ut små klickar på en plåt. Grädda i mitten av ugnen, 175 grader i ca 8 min (tog ca 12 min för mig).
 
 
De borde se ut ungefär så här ↑ nu. Direkt när de kommer ut från ugnen ska ni ta av bakplåtspappret från plåten och lossa på kakorna. Låt svalna.
 
 
Under tiden: rör 150 gram smör (ÄKTA!!! alltså inte margarin då) tills det blir mjukt och blanda därefter ner 2 dl marsankräm/ vaniljkräm pö om pö. Lite i taget med andra ord. När du har en fin kräm är det dags att röra ner 2 msk florsocker (jag tog lite mindre), 1 msk vaniljsocker (om du använt hemmakokt vaniljkräm behövs det inte) och 1 msk kakao (jag tog lite mer!). Jag fullkomligt älskar att blanda ner ca 1 1/2 msk mörk rom (går säkert bra med lite calvados men mörk rom rekommenderas starkt). Klin på så mycket kräm du bara kan på undersidan av alla dina biskvikakor. Ställ dem kallt.
 
 
Smält 200 gram mörk choklad med 1 msk olja. Doppa dem små jävlarna i chokladen, ställ dem kallt och njut av bara fan!
 
¤ Eila

SWEILKLEM

2013-11-20 ¤ 19:38:00
 
Glassiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiit
 
Jag och Sweeney 
 
Klara och Emma 
 
Froyo 
 
Livet leker och liket lever. Firade min födelsedag med los amigos (↑) igår. Käkade kyd på Jensens Böfhus, åt froyo till efterrätt och köpte mina första julklappar. Fick presenter också. Vem tackar nej till en bok, en receptbok och spotify premium? Tack favvogirlsen ♡ Kvällen avslutades i Emmas säng. Var inget vidare sällskap då jag sov genom hela filmen men är man som ett gammalt gift par så är man...
Åh vad jag kommer sakna er.
 
¤ Eila

Liket lever

2013-11-18 ¤ 19:47:00
 
 
 
Levde under helgen fullkomligt isolerad från allt som kan liknas vid en stad. Njöt av att de sista läkarbesöken gjorts och att de sista papperna skickats iväg till kommunen. Njöt av livet. Kom på ett recept på den maffigaste och godaste kakan jag någonsin gjort, bakade lussebullar och chocolate chip cookies. Lagade tacos. Tvättade all tvätt (med hjälp av syster yster). Gjorde ansiktsmask (nej, jag var inte utklädd till shrek) ↑. Strök all tvätt. Lagade vegetarisk lasagne för första gången i hela mitt liv. Var ute och gick och njöt av att jag bor på landet.
 
 
 
 
Dagens känsla x1000
 
Nu: making froyo, tjingeling!
 
¤ Eila

I hereby declare we have spaghetti-tuesday every wednesday.

2013-11-13 ¤ 22:20:00
 
Såg en väldigt rolig och inspirerande dokumentärserie idag. Den heter Alla är fotografer. Dagens program handlade om självporträtt. (Ni kan se det här). Så jag checkade bildarkivet och hittade det här...
 
2011.
 
Den bild som var närmst ett självporträtt 2012...
 
Slutligen juni 2013.
 
¤ Eila
 

dålig dag. dålig vecka. dålig månad. dåligt år.

2013-11-11 ¤ 19:00:00
 
Freaks and geeks räddar vilken dag som helst.
 
Orange is the new black är en grymt bra (och dessvärre ny) serie. Nästa avsnitt kommer 2014. Med andra ord kan man ännu inte maratonkolla serien medan man tröstäter precis allt som kommer i ens väg. Nu får man istället tröstäta framför läxorna som aldrig verkar ta slut.
 
¤ Eila
 

mitt juniparis pt. 1

2013-11-10 ¤ 19:18:00
 
 
 
Varför ha en baguette när man kan ha trettio?
 
 
Fransmännen visade sina sexigaste sidor.
 
Trots min resfeber var det en väldigt fin resa och en regnig dag som denna längtar jag tillbaka mer än någonsin.
 
¤ Eila

shit I listen to pt. 1

2013-11-07 ¤ 21:14:00
 
 
 
Går på repeat under uppsatsskrivning.
 
¤ Eila

Feelings med stort F.

2013-11-06 ¤ 20:01:00
 
Ungefär så här känner jag när man snackar känslor. (Förvarning ↓).
 
Hur mår du? Jotack, det är bra, själv? Svaret kommer per automatik. Frågan har förlorat betydelse. Sanningen är att jag vet inte vad jag känner. Om 74 dagar åker vi och vi har enormt mycket att göra i skolan. Det existerar inte en endaste ljusstrimma i den där jävligt långa tunneln som aldrig tar slut.
 
Paris har alltid varit mitt ljus men plötsligt känns allt så avlägset och konstigt. Förhoppningarna om ett halvår med lite plugg och massor av upplevelser krossas lite när jag sakta men säkert inser att mitt liv där till stor del kommer att bestå av skola, precis som här. En tanke som självklart slagit en men som man inte lagt vidare stor vikt vid.
 
Vad händer nu om det inte är så bra som man planerat de senaste två åren? Hur reagerar man? Jag vet att jag trivs i Paris. Jag kan rentutav erkänna att jag älskar Paris. Det är en underbar stad och jag trivdes som fisken i vattnet när jag var där i somras. Mitt i allt regn och rusk är det väl det man får påminna sig om. Känslan av att höra hemma någonstans. Snart är jag där och åh vad jag hatälskar't.

ça c'est pour mon goûter pt. 2

2013-11-05 ¤ 20:43:00
 
 
 
Infomöte igår. Fem månader i den stora, stora staden Paris väntar. Vi åker söndagen den 19 januari. Tanken är att vi anländer till Paris under eftermiddagen, får bekanta oss med Svenska Skolan i Paris, lärarna och skolans område för att slutligen bli hämtade av våra värdfamiljer.
 
Problemet med Paris är att utbudet av värdfamiljer är väldigt litet. Vi är nu tio nya elever och det finns tio familjer vi kan placeras i. Därför blev vi igår intervjuade av en kvinna vid namn Britt- Marie.
 
 
Kan inte tänka på annat än videon ovan när jag hör hennes namn. Vi pratade om mellanmål, därav överskriften, som betyder ungefär: det här är till mitt mellanmål (med andra ord: håll fingrarna borta från min mat!). Man får nämligen köpa sina mellanmål själv då matkostnaderna i Paris ligger ca 30% över de svenska matkostnaderna.
 
 
 
Självklart blev jag hur nervös som helst och babblade som aldrig förr. Hon måste trott jag var galen. När hon precis sagt att folk som dricker alkohol blir dumma i huvudet frågar jag henne om hon vande sig vid att hitta rätt i Paris snabbt och förklarade att jag gick ju för tusan vilse i Malmö och då var jag nykter! Insåg sedan hur det lät och försökte förklara bort det genom att säga att jag inte dricker så ofta. Well, det gick åtminstone bra tills det eskalerade..
 
Senare var det föräldramöte. Mycket information. Vi kommer att ha våra lektioner i en fransk, halvprivat, katolsk skola. Dock på svenska. De enda franska skolregler vi behöver följa är mobilförbud och klädkoden som lyder; inga bh-band, axlar eller knän får visas. Fler detaljer kommer jag inte ihåg (eller så har jag förträngt dem). Efter gårdagen kände jag inte längre för att åka men efter ett möte med en fransyska idag insåg jag att det finns inget jag hellre vill än att åka! Varför spendera ett halvår fullt av plugg i Sverige när man kan göra det i Paris?
 
¤ Eila

ça c'est pour mon goûter pt. 1

2013-11-05 ¤ 10:18:00
 
 
Känner mig lite så här efter infomötet och intervjun igår. 
 
¤ Eila

Sexy Sunday

2013-11-03 ¤ 18:59:00
 
                                                          
 
               
 
                            
 
                         
 
                 
                           
 
                                 
 
       Lite pepp inför en ny vecka i form av snygga killar. Tjing!
 
       ¤ Eila

Sju dagar, etthundrasextioåtta timmar och tiotusenåttio minuter

2013-11-02 ¤ 22:22:00
 
 
Söndag. Var ute i skogen och gick. Drack varm choklad och åt en bulle. One word: nostalgi.
 
 
Onsdag. Åkte till Malmö med Emma (bästa barndomsvännen) och Klara (bästa högstadievännen som också ska till Paris). Där träffade vi Woll för käk. Därefter mys med mysigaste vovven Smillan.
 
 
Torsdag. Ärende i Lund resulterade i gofika på St. Jacobs med mami.
 
 
Det vankades även halloweenfest. Spenderade två timmar på att klistra ihop en hatt av cornflakeskartong och papper. Den försvann ca 15 min efter vi nått festen. Detta efter att ha varit vilse i Malmö (hur tusan ska det gå i Paris???).
 
 
Klara till höger och jag i mitten.
 
 
 
Härlig kväll. Efter ett par timmars sömn var det fredag och vankades fest på Luftkastellet.
 
Klara, Emma och jag.
 
 
 
Åkte limo med tjejerna, slapp kön och fick gå in VIP.
 
 
Vi dansade rövarna av oss resten av kvällen.
 
 
Imorgon är sista dagen på lovet. Det enda som återstår är ett hjärta på handen, ringar under ögonen och minnen från ett jävligt bra höstlov.
 
¤ Eila

RSS 2.0